Activiteiten

Geen evenementen

Buienradar

Bezoekers

Vandaag:
Gisteren:
Deze maand:
Vorige maand:
Dit jaar:

Wie zijn wij

M.T.C. "De Koppeling"

De Motor Toer Club 'De Koppeling' vindt zijn oorsprong in 1995. Motorrijschoolhouder Frits Groeneveld heeft in dat jaar de S.V.M. (Stichting Veilig Motorrijden) opgericht. Hij organiseerde voor oud-leerlingen regelmatig toertochten. Mensen, die daaraan met regelmaat deelnamen, kregen de behoefte om dit in clubverband te doen en hebben vervolgens de M.T.C. opgericht. In 1999 zijn de S.V.M. en de M.T.C. uit elkaar gegaan en werd de M.T.C. een officiële vereniging.
De 'club' heeft rond de honderd leden, die een goede doorsnee vormen van de samenleving, mannen en vrouwen van alle leeftijden. Naast sportieve motoren en 'customs' tref je bij onze club veel uiteenlopende motoren aan
.

Toertochten

De M.T.C. is vanzelfsprekend in de eerste plaats een club van mensen, die er gezamenlijk met de motorfiets op uit trekken. Dat gebeurt zo’n twaalf keer per jaar, waaronder één keer een weekend, meestal naar de Eiffel of de Ardennen, ook gaan we een week wat verder weg. Zo zijn we o.a. in de Vogezen en in Tsjechië geweest. Één keer per jaar is er een z.g.n. 'introrit' waarvoor een bijdrage wordt gevraagd. (Een rit bij uitstek om ook je vriend(in), buurman/-vrouw en of kennis eens mee te nemen om ze onze clubsfeer te laten proeven). De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. Voor het uitzetten en narijden van de ritten beschikt de M.T.C. over een ervaren toercommissie. Daarnaast willen we als vereniging ook het veilig motorrijden bevorderen. Niet alleen door kennis over te brengen, maar ook door tweemaal per jaar praktisch bezig te zijn met motorbeheersing, uiteraard onder leiding van ervaren instructeurs. Twee keer per jaar meerdaagse toertocht die meestal naar het buitenland gaat.

 

Gezelligheid

De club heeft geen eigen onderkomen. We gebruiken vanaf 1 januari 2016 de ruimte en de faciliteiten van EAV (Eerste Apeldoornse Volkstuinvereniging) aan de Landdrostlaan in Apeldoorn. Hier worden de clubavonden gehouden. Deze worden vaak met een thema gecombineerd, zoals bijvoorbeeld techniek, navigatie etc.

 


Spreekt  je dit aan, geef je dan op bij het secretariaat en we hopen je snel tegen te komen op een clubavond of bij een toerrit.

 

Veiligheid

Het veilig motorrijden staat bij De Koppeling’ hoog in het vaandel. De eerst rit van het seizoen wordt altijd gecombineerd met een paar uur motorbeheersing-training. Hiervan maken velen gebruik om na de winterperiode weer het een en ander bij te spijkeren. De motorbeheersing wordt begeleid door een aantal motorrij-instructeurs, die onze club rijk is.