We breken de agenda open.

Eén opmerking vooraf: De TC heeft aan het begin van het seizoen de toerkalender samengesteld. Gelet op de coronacrisis zijn ritten geannuleerd. Inmiddels starten we voorzichtig op om weer toerritten in clubverband te organiseren. Echter, de TC heeft de toerkalender voor dit jaar losgelaten. De TC zal dit jaar een flexibele toerkalender hanteren. Aan de hand van de ervaringen van de gereden ritten en de situatie rondom de coronacrisis ritten plannen en organiseren. We rekenen hiervoor op jullie begrip. 
Afgelopen zondag (24 mei) hebben we onze eerste clubrit van dit seizoen gereden. Vanwege de coronacrisis in een andere vorm. Deze rit is binnen de TC geëvalueerd en op basis daarvan hebben we besloten om weer een halve dagrit te organiseren.
Deze rit zal in hetzelfde concept gegoten worden als de afgelopen rit. Dus conform onderstaand stappenplan.
Het mag duidelijk zijn dat we ons nog steeds aan de maatregelen van de overheid en het RIVM moeten houden. De regels voor het samenkomen zijn vanaf 1 juni 2020 verruimd naar maximaal 30 personen. Voor het rijden in groepen is dit aantal voor ons niet zo interessant. Maar dit aantal is wel van belang voor het verzamelen, voor de tussenstops en het verzamelen bij het eindpunt. Dan moeten we ons te allen tijde aan de 1.5 meter maatregel houden. Dat betekent een strakke discipline van iedere deelnemer die meerijdt.
Op zondag 7 juni 2020 zal er een halve dagrit van ongeveer 150 km. georganiseerd gaan worden.
De TC heeft een stappenplan in elkaar gedraaid om deze halve dagrit in goede banen te leiden. De leden die mee willen rijden dienen zich vooraf in te schrijven en aan te geven in welke groep ze mee willen rijden (tour, sportief of vrije groep).
De groepen starten in principe vanaf één locatie.
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan hier een verandering in aangebracht worden.
De groepen verzamelen en vertrekken op verschillende tijden. Dit kan ook betekenen dat we ochtendgroepen en/of middaggroepen gaan samenstellen. Geef je voorkeur op bij aanmelding.

De TC maakt de groepsindelingen en vult de deelnemerslijsten in. De lijsten hoeven niet getekend te worden.
Let wel: we proberen bij de indeling de persoonlijke voorkeuren mee te nemen. Maar we kunnen geen garanties geven dat dat voor iedereen lukt. We vragen begrip hiervoor.
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen proberen we de groepen niet groter te maken dan 6 tot 7 personen (inclusief voorrijder)
Nadien wordt aan de ingeschreven deelnemers de route verstrekt. Daarbij wordt per groep de verzamellocatie en het tijdstip bekend gemaakt.

Vanaf 1 juni 2020 begint de horeca weer te draaien. De praktijk zal uitwijzen hoe dat gaat werken. Vooralsnog zal er een alternatieve koffiestop georganiseerd worden. We nemen zelf koffie, water of wat dan ook mee of we stoppen onderweg voor een ‘coffee to go’. Dit alles in overleg met de voorrijder.
Zoals jullie zien proberen we de regie strak in handen te houden. Immers, er is ons alles aan gelegen om aan de maatregelen te voldoen en “niet in overtreding” te zijn.