Bikkelrit 3 november

Bikkelrit

d.d. 3 november 2019

Lengte v/d route  418 km
Naam en telefoonnummer ritcoördinator: Dirk Timmerman (06-186020370)

Verzamelen       : 06.30 uur Clubhuis De Koppeling, Landdrostlaan Apeldoorn

   Op het verzamelpunt wordt ons een krentenbroodje aangeboden door de AC.

Vertrek                               : 07.00 uur

Route is gemaakt met de volgende Basecamp instellingen/gegevens:

Basecamp                    : versie 4.7.0

Kaart versie                 : City Navigator Europe NT 2019.1

Activiteitenprofiel    : Motor

Berekeningsstijl         : Snellere tijd

Vermijden                   : Onverharde wegen

Indien degene die voor je rijdt je in de steek heeft gelaten en je hebt geen navigator, kan je middels onderstaande via punten naar de volgende stop rijden om je aan te sluiten bij de groep.

Route:
De route gaat via Dieren, Doesburg en Doetinchem richting Duitsland. Bij ’s-Heerenberg gaan we de grens over met Duitsland. Vervolgens steken we de Rijn over en gaan we via mooie Provinciale wegen met hier en daar een binnenweg naar Weeze. In Weeze hebben we tijd ingeruimd voor een ontbijt bij een bäckerei. Een afstand van ongeveer 90 km.

Ontbijt: Bäckerei Reffeling, Kevelaerer Strasse 32, 47652 Weeze, Duitsland.
Na het ontbijt starten we de motoren weer en rijden we verder zuidwaarts. Via Lüllingen richting Straelen en ter hoogte van Venlo piepen we even Nederland binnen om er 10 minuten later weer uit te piepen. Via Bracht maken we een hoekie naar Schwalmtal om via Brempt en Brüggen naar Nederland te rijden. Ter hoogte van Swalmen rijden we Nederland binnen en rijden we zo langzamerhand naar de lunch. In Stevensweert is tijd in geruimd voor de lunch. Een afstand van ongeveer 197 km.

Lunch: Brasserie de Hompesche Molen, Molendijk 6, 6107 AA Stevensweert.
Na de lunch rijden we bij Maaseik België in. In Bree hebben we een tankstop. In België is het nog leuk om te tanken. Vervolgens rijden we door richting Neerpelt. Dan nog een klein stukje om Nederland weer in te rijden. Hiermee hebben we onze 3-landen toer gehaald.

Maar dan zijn we er nog niet. Via Bergeijk rijden we om Eindhoven heen richting ’s-Hertogenbosch. Ook ’s-Hertogenbosch laten we links liggen om in Liempde nog even tijd voor een theestop te nemen. Een afstand van ongeveer 301 km.
Theestop: Het Wapen van Liempde, Raadhuisplein 4, 5298 CD Liempde.

Na de theestop gaan we ons opmaken voor de laatste etappe. Eerst rijden we het land van Maas en Waal binnen. Bij Lith gaan we met het pontje de Maas over. Zo langzamerhand komen we weer op bekend terrein. Een stukje over de dijk langs de Maas, vervolgens richting Wamel om daar de Waal over te steken.

Bij Echteld gaan we de A15 op. Een kilometer of 10 naar Dodewaard. Bij Dodewaard verlaten we de autobaan weer om nog een klein ommetje richting de A325 te maken. Tussen Lent en Arnhem rijden we de A325 op om vervolgens via Arnhem en de A50 naar Apeldoorn te rijden.

De route is in totaal 418 km. Het is net iets boven de begroting van 400 km., maar tijdens het voorrijden is uitgekomen dat de afstand goed te doen is.

Overigens, op de A15 kan men (per groep) beslissen of men de A15 naar de A50 volgt of dat men bij Dodewaard de A15 verlaat en de route vervolgd. Het is een optie. Maar de échte BIKKEL ……..  J

Eindpunt: het clubhuis van De Koppeling.