Corona maatregelen (update)

Beste mensen, 
Velen van ons hebben vanavond de persconferentie gehoord en velen zullen het ongetwijfeld al geweten hebben. 
Maar we zijn we terug bij af. Het gaat niet goed met het terugdringen van het coronavirus en daarom heeft het Kabinet ons in een gedeeltelijke lockdown gegooid. 
Er zijn vanavond een aantal maatregelen afgekondigd waar wij mee van doen zullen krijgen. En een aantal maatregelen treffen ons ook als MTC. 
Ik noem voor ons de 2 belangrijkste maatregelen:De horeca gaat vanaf morgenavond weer dicht;

De groepsgrootte voor binnen en buiten is maximaal 4 personen. 
Het bestuur heeft (na overleg met de TC) onderling overleg gehad en het bestuur heeft besloten om de rit van aanstaande zondag (18 oktober 2020) als clubrit te cancelen. 
Op dit moment een clubrit organiseren en rijden, past niet binnen de strekking (de geest) van de maatregelen. 
Natuurlijk kunnen we in kleine groepen (4 personen) gaan rijden. Maar daarmee gaan we aan de strekking (de geest) van de maatregelen voorbij. 
De strekking van het maatregelenpakket is het beperken van onze sociale contacten en zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit alles om het virus in te dammen. 
Daarnaast is uit de persconferentie ook naar voren gekomen dat naast dit pakket aan maatregelen een beroep wordt gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid en verzocht is niet de grenzen van de mogelijkheden op te zoeken. Zoals gezegd, met 4 personen rijden zouden wij binnen de maatregelen blijven. Maar dan moeten we ook verschillende vertrektijden en startlocaties gaan hanteren. 
Dat hebben we in het voorjaar gedaan toen we iets meer lucht kregen. Maar op dit moment zou dat niet passen binnen de strekking van de zojuist genomen maatregelen. 
Dit tezamen heeft het bestuur doen besluiten om de komende rit te cancelen. 
Daarnaast hebben we wel besloten om de zondagrit aan de clubleden te verstrekken. Zodat een ieder zelf kan beslissen of hij/zij de rit op enig moment op persoonlijke titel wil rijden. 
Voor wat betreft de Bikkelrit, die voor 15 november 2020 op de rol staat heeft het bestuur nog even een slag om de arm gehouden. Men wil hieromtrent eerst over twee weken horen hoe de maatregelen uitpakken. Aan de hand daarvan zal bekeken worden wat we met de Bikkelrit doen. 

Dit is het voor nu. 

Helaas een minder leuk bericht. Immers, we zijn een motorclub en willen graag in clubverband rijden. Maar onze mogelijkheden zijn even beperkt.