We gaan het weer doen!

In Coronatijd is alles anders. Nederland is op slot gegaan. We zitten al ruim in het seizoen en we hebben nog geen rit gereden. Maar zo langzamerhand komt er weer wat beweging in Nederland. Weliswaar volgens de maatregelen van de overheid en het RIVM. Maar toch, het beweegt. En zoals het er nu uit ziet, komt er binnen de MTC ook weer wat beweging.
We willen weer in clubverband rijden en we gaan een pilot starten.

Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Ook wij zullen ons strak aan de maatregelen van de overheid en het RIVM moeten houden. Dat betekent een strakke discipline van iedere deelnemer die meerijdt. De regels zijn onder meer dat wij slechts in kleine groepen mogen rijden. En we moeten ons te allen tijde aan de 1.5 meter maatregel houden. Dit vergt wat organisatie.
Op zondag 24 mei 2020 zal er een halve dagrit van ongeveer 150 km. georganiseerd gaan worden.
De TC heeft een stappenplan in elkaar gedraaid om deze halve dagrit in goede banen te leiden. De leden die mee willen rijden dienen zich vooraf in te schrijven en aan te geven in welke groep ze mee willen rijden (tour, sportief of vrije groep).
De groepen verzamelen zich op en starten vanaf verschillende locaties.

De groepen vertrekken op verschillende tijden (vertrektijd variëren van 12.30 tot 13.30 uur). Ook wordt de mogelijkheid geboden om met de ene groep in de ochtend te rijden en met de andere groep in de middag. Geef deze voorkeur aan bij opgave.
De TC maakt de groepsindelingen en vult de deelnemerslijsten in. De lijsten hoeven niet getekend te worden.
Let wel: we proberen bij de indeling de persoonlijke voorkeuren mee te nemen. Maar we kunnen geen garanties geven dat dat voor iedereen lukt. We vragen begrip hiervoor.
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen proberen we de groepen niet groter te maken dan 6 tot 7 personen (inclusief voorrijder)
Nadien wordt aan de ingeschreven deelnemers de route verstrekt. Daarbij wordt per groep de verzamellocatie en het tijdstip bekend gemaakt.
Er zal een alternatieve koffiestop georganiseerd worden. We nemen zelf koffie, water of wat dan ook mee of we stoppen bij een benzinepomp en halen daar een kop koffie.
Zoals jullie zien proberen we de regie strak in handen te houden. Immers, er is ons alles aan gelegen om aan de maatregelen te voldoen en “niet in overtreding” te zijn.
De eerste hobbel die genomen moet worden is dat jullie je aanmelden voor deelname aan de rit van zondag 24 mei 2020 en je voorkeur aangeeft. Let wel, zonder aanmelding wordt er géén informatie (en dus ook geen route) verstrekt. Dit om groepsvorming ter plaatse te voorkomen. Het is dan ook niet de bedoeling dat de route wordt doorgestuurd naar andere leden.
Graag willen wij vóór dinsdag 19 mei de aanmelding binnen hebben. Dan hebben wij vanaf woensdag de tijd om de groepen, tijden en startlocaties in elkaar te draaien. Op vrijdag 22 mei 2020 wordt de route, de startlocatie en het tijdstip gemaild aan de ingeschreven deelnemers.
We begrijpen dat het vorenstaande mogelijk wat streng over kan komen. Maar dit is een pilot. En we willen op deze manier gaan bekijken of we weer wat toerritten kunnen organiseren. Want dat is de doelstelling van de MTC, het rijden van toerritten.
En op deze manier kunnen we heel voorzichtig weer wat stappen zetten (lees: wat kilometers maken).
De eerste stap:
Heb je zin om zondag 24 mei 2020 de halve dagrit mee te rijden, geef je dan nu op. Dat kan per mail aan de TC, te weten: tc@mtc-dekoppeling.nl. Doe dit vóór dinsdag 19 mei.
Het lijkt de TC bijzonder leuk om weer gezamenlijk een toerrit te rijden. Weliswaar in kleine groepen. Maar het is een begin.

Namens de ToerCommissie,

Dirk Timmerman.